28.11.11

GEZİCİ FESTİVAL ALTI YILDAN SONRA İZMİR'E DÖNÜYOR


GEZİCİ FESTİVAL ALTI YILDAN SONRA İZMİR'E DÖNÜYOR
Gezici Festival, altı yıllık bir aradan sonra ilk göz ağrılarından İzmir'e yolculuğa hazırlanıyor. 14-18 Aralık'ta festivale ev sahipliği yapacak İzmir'deki gösterimler iki yıl kapalı kaldıktan sonra yeniden açılacak tarihi Konak Sineması'nda gerçekleşecek.

Ankara Sinema Derneği tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 17. kez düzenlenecek Gezici Festival, altı yıldır uzak kaldığı ilk göz ağrılarından İzmir'e dönmeye hazırlanıyor.

İzmir, Gezici Festival'in ilk defa Ankara'dan yola çıktığı 1995 yılından başlayarak 11 yıl boyunca festivale ev sahipliği yapan şehirlerden birisi olmuştu. Bu yıl internet üzerinden "Gezici Festival'in İzmir'e de Gelmesini İstiyoruz" imza kampanyasını başlatan İzmirli sinemaseverlerin isteği gerçek oluyor. İmza kampanyasını başlatan sinemaseverlerden birisinin sözleriyle, "Her sene geleceğine güvendiğimiz ve sevdiğimiz uzaktaki bir komşumuz gibiydi" diye tanımlanan Gezici Festival son durak olarak, 14-18 Aralık tarihlerinde İzmirlilerle buluşacak.

Bu yıl İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği (İZSGD) ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek İzmir gösterimleri önemli bir sinema olayına daha tanık olacak. Gezici Festival film gösterimleri, iki yıldır kapalı olan tarihi Konak Sineması'nın da kapılarını izleyicilere açacak. Yaklaşık 50 yıldır İzmirlileri binlerce filmle buluşturan Konak Sineması, İZSGD'nin girişimleri ve Gezici Festival ile beraber perdelerini yeniden açacak.

Her yıl olduğu gibi 2-8 Aralık tarihlerinde Ankara'da başlayacak Gezici Festival, İzmir'e uğramadan önce Karadeniz kıyılarında daha önce uğramadığı bir şehre, Sinop'a misafir olacak. Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Sinop Kültür ve Turizm Derneği ile işbirliği yapan Gezici Festival'in gösterimleri, 9-12 Aralık tarihleri arasında Sinop'un tek sineması olan Deniz Sineması'nda gerçekleşecek. Festivalin son durağı ise İzmir olacak.

alıntı:http://www.gezicifestival.org/post_detail.aspx?id=225

0 yorum:

Yorum Gönder

Loading