YarIşmalar



2.Manisa Altın Üzüm (Golden Sultanas) Kısa Film Festivali 2011 
Manisa Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Altın Üzüm (Golden Sultanas) Kısa Film Festivali 18-19-20 Kasım 2011 tarihlerinde yapılacak.
2. Manisa Altın Üzüm Kısa Film Festivali, amatör sinemacıları ve profesyonel sinemacıları geçtiğimiz yılda olduğu gibi tekrar bu özel platformda fikir alışverişi yapmaya davet ediyor. Katılan filmlerin gösterimlerinin yanı sıra panel, söyleşi, atölye çalışmaları gibi konularda da bilgi paylaşımının sağlanması hedefleniyor. Manisa’da ikincisi yapılacak olan Genç Türk Sineması projesi kapsamında gerçekleştirilen festival, birincisinde olduğu gibi binlerce kişiye ulaşmayı amaçlıyor.
Ayrıntılı bilgiye ve Program Listesine http://www.manisaaltinuzum.com/internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
http://www.gezialemi.com/FestivalEtkinlikAyrinti.asp?ID=361&SAYFA=10

The commencement of the digital age along with the rapid development of information technologies in the 21st century has led it to be defined as the age of information, where the boundaries between place and time no longer exist. It has become increasingly difficult to define what McLuhan has coined as the “global village”, a village based on visual culture where cultural structures are founded on visuality, and constructed through differing codes. In other words, despite the fact that images, which are the most important carriers of visual culture, can transcend all kinds of barriers, individuals living in different cultures and societies perceive and understand these images in completely distinctive ways. Furthermore, it is important to ask the question of whether the process of digitalization brings along with it “visuality”, “artificiality”, “loneliness”.

The term visual culture no doubt includes fashion, painting, textile, sculpture, all kinds of architecture, industrial and graphic design, advertising, popular culture, photograph, and mass media tools such as film, and television, as well as other products such as computer games, webpages, and newspaper and magazine design. So how are the messages created in these areas perceived? In terms of visual culture, what are the good and bad aspects of “digitalization”? How is society influenced by the “change”, “transformation” and “conversion” occurring in communication? Do McLuhan’s “technological determinism”, the “hyperreality” and the notion that all images  morph into the imaginary of Jean Baudrillard’s “Simulacra and Simulation”, M. Castells concept of “network society” and the now very popular term of “social media” have anything in common? If we look at it more generally, what are the new approaches that have emerged in the components of visual culture – communication, art and design – due to the process of digitalization?

Visualist 2012 (International Congress on Visual Culture: New Approaches in Communication, Arts and Design: Digitalization) will take place from March 7th to March 9th 2012. The Congress will bring together academics and professionals coming from different fields to discuss their differing point of views on these questions related to “Visual Culture” while referring to “digitalization”.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAF YARIŞMASI
Konu: “Tarihi İzmir Evleri”
Amaç: Bu yarışmanın amacı, tarih boyunca çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmış İzmir’de sivil mimari örneği olarak konutların bugün yaşayan önemli örneklerinin görsel bir sunumunu ortaya koymaktır. Bu yarışmaya katılan öğrencilerimiz, yaşadıkları kentin tarihsel kültürel mirası hakkında bilinçlenecek ve bu bilinçle yaşadıkları kentin mimari değerlerine ve yaşam tarzına sahip çıkacaklardır. Birer sivil mimari örneği olarak tarihi İzmir evleri, çok kültürlü bir tarihsel geçmişin bugüne kalan değerli miraslarıdır. Bu bağlamda İzmir evleri, taşıdıkları çok farklı tarihsel kökleriyle, bugünkü İzmirlilik bilincinin ve yaşam tarzının ortaya çıkmasında önemli bir unsur haline gelmiştir.
Kapsam:Yarışmaya katılacak fotoğraflar, İzmir’de bulunan, konut, ticaret, sanat vb. çeşitli amaçlarla halen kullanılmakta olan ve yapımı 1950’den önceye dayanan evlere ait olmalıdır. Böylelikle, çok eski yıllardan 1. ve 2. Ulusal Mimari dönemlerine kadar yapılan tüm konutlar kapsanmış olacaktır. Ayrıca, fotoğraflanan evlerin (konut, ticaret, sanat vb.) kullanılması da öngörülerek, bu evlerin günümüz kent yaşamındaki anlamı da görsel sunum sürecine katılmış olmaktadır. Fotoğraflanan evler İzmir büyük kent belediye sınırları içinde bulunmalıdır. Fotoğraflarla birlikte, yapının kısa tarihi, bugünkü durumuna ilişkin bilgiler ve ilçe, mahalle, sokak ve sokak numarası 150-300 sözcükten oluşan kısa bir metin olarak ayrıca verilmelidir. Değerlendirme yapının tarihi değerine göre değil, görsel sunumuna ve eşlik eden metine göre yapılacaktır.
Katılım Koşulları:


      -       Yarışma yalnızca Yaşar Üniversitesi (ön lisans, lisans, yüksek lisans) öğrencilerine açıktır.
-       Katılımcılar yarışmaya en çok 5 adet renkli ya da siyah-beyaz baskı ile katılabilir.
-       Yarışmaya katılacak fotoğrafların kısa kenarı en az 50 cm. olacak şekilde fotoğraf kağıdına basılmalıdır.
-       Fotoğraflar, herhangi bir yüzeye yapıştırılmamalıdır. Paspartulu ve kenar boşluğu olan fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
-       Fotoğraflara basit müdahaleler kabul edilecektir. Birden fazla fotoğrafın montajıyla yaratılan fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayan her hangi bir objenin eklenmiş olduğu ya da var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar ile HDR (High Dynamic Range) fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
-       Fotoğraflar ayrıca, en az 300 dpi çözünürlükte, JPEG formatında CD’ye kayıtlı olarak da teslim edilecektir.
-       Yarışmaya katılan fotoğraflar daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
-       Fotoğrafların arkasına, sağ alt köşeye yapıştırılacak etiketlere, altı rakamdan oluşan rumuz yazılmalı ve tüm fotoğraflara sıra numarası verilmelidir. (842346-1, 842346-2.......gibi)
-       Fotoğrafların bulunduğu CD’nin üzerine de aynı rumuz yazılmalıdır.
-       Fotoğrafı çekilen yapının kısa tarihini, bugünkü durumuna ilişkin bilgileri ve ilçe, mahalle, sokak ve sokak numarası içeren kısa metnin sol üst köşesinde de aynı rumuz kullanılmalıdır.
-       Katılım formu eksiksiz olarak doldurulmalı, imzalanmalı, fotoğrafların kayıtlı olduğu CD, yapının tarihi bilgilerini içeren metin ve katılım formu, üzerinde yarışmacının rumuzunun yazılı olduğu ayrı bir zarfın içine konulmalı ve fotoğraflarla birlikte zarar görmeyecek biçimde kapalı olarak aşağıdaki adrese posta ile gönderilmeli ya da elden teslim edilmelidir.
-       Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır.
-       Yaşar Üniversitesi, yarışmaya gönderilen eserlerin içeriği ile ilgili hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmemektedir.
-       Kurum ve seçici kurul, herhangi bir başvurunun kurallara aykırı olduğunun tespit edilmesi durumunda eser sahibine bilgi vermeksizin başvuruyu geri çevirme ya da değerlendirme dışı tutma yetkisine sahiptir.
-       Fotoğraflar, yarışmacalara iade edilmeyecektir.
-       Ödül alan fotoğraflar Yaşar Üniversitesi Koleksiyonuna alınacak ve fotoğrafçının adı belirtilerek gerekli görüldüğü zaman çeşitli basılı ve görsel materyallerde tanıtım amaçlı kullanılabilecektir. Bu durumda ayrıca bir telif ödenmeyecektir.
-       Ödül alan fotoğraflar dışında, jürinin sergilenmeye değer bulduğu 40 fotoğraf Bahar Şenlikleri kapsamında Yaşar Üniversitesi Sergi Salonunda sergilenecektir.
-       Tüm yarışmacılar, yarışma koşullarını ve Seçici Kurul kararlarını kabul etmiş sayılır.

    
Yarışma Takvimi:
Son Katılım Tarihi                   
18 Kasım 2011
Sonuçların Bildirimi:
06 Aralık 2011
(Sonuçlar, belirtilen tarihte www.yasar.edu.tr adresinde duyurulacaktır.)
Sergi ve Ödül Töreni:              
Bahar Şenliği haftasında.


Seçici Kurul:
Prof. Gören BULUT
Y.Ü. Rektör Yardımcısı - Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Böl. Öğr. Üyesi
Prof. Dr. Tayfun TANER  
Y.Ü. Mimarlık Fakültesi Dekanı
Doç.Dr.Gülseren ATABEK    
Y.Ü. İletişim Fakültesi
Görsel İletişim Tasarımı Böl.Bşk.
Yrd.Doç.Dr.Mehmet KOŞTUMOĞLU
D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Üyesi
Öğr.Gör.Erdal MERTER
Y.Ü. Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi -
YAFOT Danışmanı     
Tayfun KOCAMAN
Fotoğraf Sanatçısı
Tahir ÜN
Fotoğraf Sanatçısı


Ödüller:
Birincilik Ödülü:           Nikon D31OO          
İkincilik Ödülü:            Nikon Coolpix S570 
Üçüncülük Ödülü:        Nikon Coolpix S220 
İletişim:
Yaşar Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü
Selçuk Yaşar Kampusü, Bornova
411 54 84


YARIŞMA KATILIM FORMU

Loading