BİR YÖNETMEN DÖRT FİLM:Federico Fellini (1920–1993)

Amarcord 8½ La Dolce Vita Satyricon Amarcord 8½ La Dolce Vita Satyricon Amarcord 8½ La Dolce Vita Satyricon Amarcord 8½ La Dolce Vita Satyricon

Amarcord (1973)

A year in the life of a small Italian coastal town in the nineteen-thirties, as is recalled by a director with a superstar's access to the resources of the Italian film industry and a piper's command over our imaginations.

8½ (1963)

A harried movie director retreats into his memories and fantasies...

La Dolce Vita(1963)

Journalist and man-about-town Marcello struggles to find his place in the world, torn between the allure of Rome's elite social scene, all the while searching for a way...

SatyrIcon(1969)

In first century Rome, two student friends, Encolpio and Ascilto, argue about ownership of the boy Gitone, divide their belongings and split up...

27.10.11

Sinematek Derneği Ankara da Anatolian Film Fest adı altında Türkiye’de bağımsız sinemayı desteklemek amacıyla bir sinema festivali düzenlemekte. Bu yıl ilki gerçekleşecek Anatolian Film Fest içerik olarak uluslararası kısa metraj film ve senaryo yarışmalarından, uluslararası bağımsız film gösterimlerine, sinema emekçileriyle bağımsız filmler üzerine söyleşilerden, sinema üzerine atölyelere ve Türkiye filmleri afiş sergisine kadar geniş yelpazede bir etkinlik olacak. Festivalde ayrıca Almanya’ya Türkiye’den işçi göçlerinin başlamasının 50. yıldönümü olması sebebiyle bu yılki kardeş ülke Almanya’dan toplu film gösterimleri de yapılacak.

Anatolian Film Fest 11/11/11, 20/11/11 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival süresince sinema salonlarında uluslar arası bağımsız film gösterimlerinin yanı sıra, yarışmaya katılan kısa metraj filmlerde jüri üyeleriyle birlikte dijital salonlarda izlenebilecektir. Bağımsız sinema üzerine söyleşiler organize edilecek olup, sinema çekim teknikleri, senaryo, oyunculuk, film çekiminde set çalışmaları üzerine eğitim almak isteyen ve/veya bilgi sahibi olmak isteyen katılımcılar festival süresince devam edecek olan atölyelere katılabileceklerdir. Atölye katılımcılarına ise Sinematek Derneğinden sertifika verilecektir.

Sinematek Derneğinin bu yıl birincisini düzenlediği Anatolian Film Festte Anadolu sinemasını desteklemek, bağımsız sinema anlayışına dair farkındalık yaratmak ve bağımsız sinema anlayışının kavranılmasını sağlayarak gelişimine ve sürekliliğine katkıda bulunmak amaçlı yapılan kısa film ve senaryo yarışmalarında bu yılki tema HOŞGÖRÜ/SÜZLÜK olacaktır. Bu noktada beklenilen toplumsal alandaki hoşgörü/süzlük algı ve davranışlarından bireysel alandaki kişisel hoşgörü/süzlük temellerine kadar geniş bir yelpazedir. Sosyo-ekonomik plandan, ırksal, kimliksel planlara kadar hoşgörüsüzlük kavramının kemikleştiği ve/veya kendini gösterdiği durumları, olayları, olguları ve insanların ve/veya toplumların birbirleriyle iletişiminde kopukluk yaratan durumların yansıtıldığı kısa metraj film, uzun ve kısa metraj film senaryolarıyla yarışmaya katılım beklenmektedir.
Kısa Metraj Film Başvuru formu linki :
http://anatolianfilmfest.org/entry-basvuru-form
anatolianfilmfest2011@gmail.com

Senaryo Yarışması Başvuru formu linki :
http://anatolianfilmfest.org/senaryo-yarismasi-basvuru-formu
senaryo2011@gmail.com

Alıntı:http://www.sivrisinema.com/haber/anatolian-film-fest/

19.10.11

2.Manisa Altın Üzüm (Golden Sultanas) Kısa Film Festivali 2011 

Manisa Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Altın Üzüm (Golden Sultanas) Kısa Film Festivali 18-19-20 Kasım 2011 tarihlerinde yapılacak.
2. Manisa Altın Üzüm Kısa Film Festivali, amatör sinemacıları ve profesyonel sinemacıları geçtiğimiz yılda olduğu gibi tekrar bu özel platformda fikir alışverişi yapmaya davet ediyor. Katılan filmlerin gösterimlerinin yanı sıra panel, söyleşi, atölye çalışmaları gibi konularda da bilgi paylaşımının sağlanması hedefleniyor. Manisa’da ikincisi yapılacak olan Genç Türk Sineması projesi kapsamında gerçekleştirilen festival, birincisinde olduğu gibi binlerce kişiye ulaşmayı amaçlıyor.

Ayrıntılı bilgiye ve Program Listesine http://www.manisaaltinuzum.com/internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

http://www.gezialemi.com/FestivalEtkinlikAyrinti.asp?ID=361&SAYFA=10

Loading